Verito

Planning: van hoofdbrekens naar verbinding

Gepubliceerd op: vrijdag 4 oktober 2019
Categorie: Algemeen, Commerciële opleiders, Kunstencentra

Planning: van hoofdbrekens naar verbinding

Uitdagingen

Hoe koppel je zo efficiënt mogelijk de juiste trainer aan een cursus? Hoe verbind je trainers, veelal ZZP’ers, aan je organisatie?

Aanleiding

Veel opleiders maken gebruik van een pool met  groot aantal docenten (trainers/cursusleiders/acteurs) die veelal als ZZP’er actief zijn. Het zoeken en vinden van de juiste persoon bij een cursus (training/les/bijeenkomst) is vaak een hele klus. Het bepalen van de juiste vaardigheden, de controle van de beschikbaarheid en de afstemming met de mogelijke trainers; het zijn werkzaamheden die vele telefoontjes, voicemails en mailberichten behelzen.

Daarnaast zien wij bij trainers dat zij zich vaak niet of minder verbonden voelen bij een opleider. Uiteraard is het aantal keren dat de opleider een beroep op de trainer doet hierbij een belangrijke factor.

Oplossing

Hoe kun je deze twee uitdagingen oplossen? Een van onze klanten doet dit door het aanbieden van een self service omgeving aan haar trainers. In deze omgeving, een online oplossing die voor trainers toegankelijk is, kan de trainer zijn/haar persoonlijke gegevens beheren. Dit betreft de persoonsgegevens, de vaardigheden die hij/zij heeft en bijvoorbeeld de beschikbaarheid. De klant zelf kan op deze omgeving de trainingen plaatsen waarvoor zij nog een trainer zoekt. Door middel van slim gebruik van vaardigheden bij zowel de trainer als bij de cursus kan de klant zelf een eerste selectie maken. De trainers die in deze selectie zitten worden geïnformeerd en zien de cursus in hun portal terug en kunnen aangeven of zij geïnteresseerd zijn om deze cursus te geven. De reacties van de trainers komen binnen bij de klant en op basis van de reacties bepaalt de klante welke trainer de cursus toebedeeld krijgt. Deze werkwijze levert een enorme besparing in tijd en doorlooptijd op. En een sterke vermindering van de hoofdbrekens.

Hoe helpt dit om de verbinding met de trainer te vergroten? Door deze oplossing zit de trainer veel meer zelf 'aan de knoppen’. De trainer kan zijn eigen persoonsgegevens, vaardigheden en interessegebieden beheren en kan zelf bepalen welke cursussen interessant zijn en zich hierop inschrijven. Parallel hieraan ziet de trainer ook in een oogopslag welke cursussen aan hem/haar zijn aangeboden en wat zijn reactie indertijd is geweest. Uiteraard is dit verder uit te breiden met online inzicht in bijvoorbeeld de evaluaties van de cursisten of de betalingen die de trainer heeft ontvangen.

Herken je de uitdagingen?

En ben je benieuwd naar de oplossing die Verito samen met haar klanten hiervoor ontwikkelt? Wij leggen het graag uit. Bel 055 534 30 06 of vraag een afspraak aan. Wilt u maandelijks worden geïnformeerd over relevante ontwikkelingen in uw branche of op uw vakgebied? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Bel mij voor een afspraak

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten