Verito

Jouw aanbod op een centraal cursusplatform? Deel je ideeën

Gepubliceerd op: woensdag 1 maart 2023
Categorie: Algemeen, Commerciële opleiders, Kunstencentra

Jouw aanbod op een centraal cursusplatform? Deel je ideeën

Wie op zoek is naar een opleiding of training kan natuurlijk heel gericht naar de website van de aanbieder gaan, maar je kunt ook gebruikmaken van een centraal platform dat het aanbod van verschillende opleiders toont. Wat zijn de voordelen van centrale cursusplatforms als Bloomville, Edudex en Springest en hoe zorg je als aanbieder dat je op de relevante platforms aanwezig bent? In deze blog vertelt Owe Loonstra over de mogelijkheden en vraagt hij om jouw expertise.

Voordelen van een centraal cursusplatform

Als je op zoek bent naar een nieuwe cursus of opleiding, kun je natuurlijk de websites van alle aanbieders afgaan. Maar een centraal cursusplatform als Bloomville, Edudex en Springest geeft een overzicht van alle beschikbare cursussen, zodat je als geïnteresseerde gemakkelijk kunt zien wat het aanbod is en welke cursussen het beste bij jouw behoeften passen. Het biedt de mogelijkheid om cursussen en opleidingen eenvoudig te vergelijken op basis van prijs, duur, locatie en andere factoren, zodat je gemakkelijk de beste optie voor jou kunt kiezen. Een prachtige, moderne en efficiënte manier om je te oriënteren op je volgende cursus.

Aanbod ontsluiten

Hoe zorg je als aanbieder dat je op de relevante platforms aanwezig bent? Binnen de oplossing die Verito biedt, administreren commerciële opleiders hun cursusaanbod. Zij staan uiteraard niet te springen om hun aanbod op meerdere plekken te beheren, maar zoeken een manier om eenvoudig en efficiënt hun aanbod – of delen daarvan – te ontsluiten. Zonder dubbel beheer, zonder handmatige acties. Dat is waarom wij, samen met onze opdrachtgevers, werken aan een generieke connector, niet alleen om het aanbod te ontsluiten, maar ook om de interesse en inschrijvingen op een cursus te automatiseren.

Generieke connector

Met zo’n generieke connector – via een API-koppeling of via een webservice – kun je als opleider je cursusaanbod ontsluiten op de verschillende platforms én inkomende berichten automatisch afhandelen. Je bepaalt zelf welk deel van het aanbod op welke van de centrale cursusplatforms zichtbaar moet zijn. Een registratie wordt rechtstreeks in je eigen cursusadministratie vastgelegd en door middel van een workflow op de juiste manier verwerkt tot een inschrijving en een factuur. Zo hoef je je aanbod maar op één plek bij te houden, maar heb je als het ware meerdere etalages waarin je je aanbod kunt presenteren.

Meedenkers gezocht!

Wil je ook je cursusaanbod breder presenteren, zonder handmatige acties? Wil je meedenken over hoe we dit zo generiek mogelijk kunnen aanpakken? Geef me een belletje op 055 534 30 06 of gebruik de mogelijkheid dat ik jou bel op een moment dat je past. We kunnen jouw expertise goed gebruiken.

Bel mij voor een afspraak

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten