Verito

  • Verito zoekt versterking!

    Ben jij onze nieuwe collega die onze klanten helpt succesvol(ler) te zijn?

    Lees meer

Wie is Verito?

Verito is opgericht in 1998 en bestaat uit elf personen. Twee dames en negen mannen. Gemiddeld meer dan vijftien jaar in dienst bij Verito en al meer dan 20 jaar ervaring in het implementeren van bedrijfssoftware.

Verito Informatisering biedt een unieke softwareoplossing voor een aantal specifieke doelgroepen. De oplossingen zijn gebaseerd en volledig geïntegreerd met Microsoft Dynamics NAV/Business Central. Verito heeft met en voor haar klanten standaard modules ontwikkeld waarmee de branchespecifieke processen worden ondersteund.

Is er nog nieuws?

Visuele rapportages in Business Central? Mogelijk met Power BI!

Gepubliceerd op: dinsdag 16 juni 2020
Categorie: Algemeen, Goede doelen

Visuele rapportages in Business Central? Mogelijk met Power BI!

Het mooie van Microsoft is dat het bedrijf een scala aan producten aanbiedt, die allemaal met elkaar communiceren. Zo is er naast het Microsoft Dynamics 365-platform waar Business Central onderdeel van is, ook het Microsoft Power-platform. Dit platform kent meerdere producten om je bedrijfsproductiviteit naar een hoger plan te tillen: Power BI, Power Automate (voorheen Flow) en Power Apps. In deze blog zoomen we in op Power BI, een tool die data omzet naar waardevolle informatie en de rol die Power BI heeft binnen Business Central.

Blinde vlek

Tot een aantal jaar geleden probeerde Microsoft alles wat nodig was binnen Business Central ook binnen Business Central op te lossen. Zo ook rapportages en analyses. Het goede daaraan was dat het mogelijk was om rapportages en analyses te maken. Het slechte nieuws? Het was erg complex en het zag er niet uit. Heel lang was dit de blinde vlek van Business Central. Want het is natuurlijk prachtig dat je met Business Central alles kunt registreren, maar als de tranen over je wangen biggelen op het moment dat je die gegevens wilt visualiseren, helpt dat niet echt om op je data te kunnen sturen. Inmiddels biedt Microsoft een aantrekkelijk alternatief: Power BI.

Wat is Microsoft Power BI?

Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data. Op deze manier maakt het business intelligence beschikbaar voor de eindgebruiker. Met Microsoft Power BI kun je verschillende soorten data combineren tot managementinformatie en in een visueel dashboard weergeven.

Power BI onder de motorkap

Binnen Business Central heb je op tal van plekken de mogelijkheid om grafieken te plaatsen. Je hebt dus de benodigde informatie wel direct in Business Central tot je beschikking, maar waar je eigenlijk naar kijkt, is een weergave vanuit Power BI. Zo kan een medewerker direct zien hoe het met de voorraad van een bepaald artikel staat, of het aantal giften terugloopt of welke cursusdata nog niet gevuld zijn – wat je maar wilt visualiseren, kan getoond worden – onder de motorkap wordt daar Power BI voor gebruikt.

Tijd en geld besparen met generieke dashboards

Natuurlijk is het prachtig om in Power BI voor elke gebruiker specifieke dashboards te maken. Maar daar is nogal wat geld en tijd mee gemoeid. Veel slimmer is het om de inzet van Power BI generieker te maken. Om die reden zijn we een samenwerking aangegaan met Data Inside, een partij met een historie als dienstverlener bij goede doelen. Deze organisatie biedt standaard dashboards aan in de vorm van een abonnement. De onderliggende data per klant is uiteraard verschillend, maar de dashboards zijn voor elke klant gelijk. De brondata wordt opgehaald uit Business Central of een ander CRM systeem en klaargezet in een formaat dat door die dashboards is te lezen. Het aardige van dit model is dat het aantal dashboards voortdurend wordt uitgebreid naar de wensen van hun klanten.

Benchmarken

Op basis van de informatie van alle aangesloten organisaties tezamen kan Data Inside ook trends signaleren en resultaten met elkaar vergelijken. Stel: je doet een bepaalde eindejaarsactie en na een aantal weken heb je een response van drie procent. Dankzij de verzamelde data van Data Inside kun je benchmarken met organisaties die ook in jouw markt actief zijn. Als je weet dat tien vergelijkbare organisaties een response hebben van twee procent, en dat de hele branche een response heeft van één procent, kun je een veel beter oordeel vellen over je eigen drie procent. Dankzij al deze inzichten kan Data Inside ook advies geven of organisaties desgewenst in contact brengen met elkaar.

Nieuwsgierig?

Wil je aan de slag met Power BI in Business Central? Dan kun je uiteraard op zoek gaan naar een partij die een maatwerkoplossing voor je kan bouwen. Daar hangt natuurlijk wel een behoorlijk prijskaartje aan. Vind je het fijn als er al verschillende dashboards en rapportages voor je klaar staan? Dan kun je kiezen voor de oplossing van Data Inside. Weet je niet wat voor jouw organisatie de beste keuze is of wil je misschien zelf wel aan de slag met Power BI? Dan komt een van onze collega’s graag langs om te sparren en je van advies te voorzien, zodat je daarna een gedegen keuze kunt maken.

Meer weten?

Wij organiseren op dinsdag 8 september een webinar met Data Inside waarin wij graag delen op welke manier goede doelen de dashboards inzetten en welke inzichten zij daarmee verkrijgen. Je kunt je hiervoor aanmelden via onderstaande button. Je mag mij ook bellen via 055 534 30 06. Wil je regelmatig worden geïnformeerd over relevante ontwikkelingen in jouw branche of op jouw vakgebied? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wat zeggen onze referenties?

Trots op onze klanten